...

Gülşehir Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu

2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Sonu İtibari ile Azami Süresini Dolduran Öğrenciler İçin Birinci Ek Sınav Programı
09/02/2021

6569 Sayılı Kanun ile, “Azami süreler sonunda mezun olabilmek için gereken derslerden hiç almadığı ve devam şartını yerine getirmediği ders sayısı toplam en fazla 5 olan son sınıf öğrencilerine, devam şartını sağlayıp başarısız oldukları bütün dersler için iki ek sınav hakkı verilir” hükmü gereğince öğrencilere 2 (iki) ek sınav hakkı verilmiştir.

Bu ek sınavlara katılma hakkı bulanan öğrenciler, girebilecekleri ders(ler)in isimlerine aşağıdaki sınava girebilecek öğrenciler ve dersler listesi ne tıklayarak ulaşabilirler. 

Sınava Girebilecek Öğrenciler ve Dersler Listesi

Öğrencilerimizin sınavlara girebilmeleri için yapılması gereken işlemler aşağıda belirtilmiştir.

Yapılması gereken işlemler:

1. Bu sınavlara katılmak isteyen öğrenciler aşağıdaki linke tıklayarak ulaşabilecekleri başvuru dilekçesini ıslak imzalı olmak şartıyla son başvuru tarihinden (11.02.2021) önce okulumuzun mail adresine (gulsehirmyo@nevsehir.edu.tr) göndererek başvurularını yapabilirler. Dilekçeleri gulsehirmyo@nevsehir.edu.tr adresine gönderenler,  dilekçelerin asıllarını ve harç dekontlarının asıllarını sınav gününe kadar (11.02.2021) mutlaka Müdürlüğe  posta / kargo yoluyla teslim etmelidirler.

Dilekçe için tıklayınız.

2. Başvuru dilekçesini öncelikle mail yolu ile yapan öğrencilerimizin, Eğitim-Öğretim Harç borçları çıkmaktadır. Bu öğrencilerin sınava girebilmesi için, belirtilen ücretleri belirtilen hesaba yatırmaları (11.02.2021 mesai bitimine kadar) gerekmektedir.

Ek Sınav Tarihleri:        1.Ek Sınav Dönemi: 12 Şubat 2021

                                  2.Ek Sınav Dönemi: 15 Şubat 2021

 Bu sınavlara girmeyen ya da bu sınavlar sonucunda “başarısız olduğu, hiç almadığı ve devam şartını yerine getirmediği toplam ders sayısını en fazla 5’e indiremeyen” öğrencilerin ilgili kanun hükümleri gereğince üniversite ile ilişikleri kesilecektir.

 Ek Sınavlara Son Başvuru Tarihi: 11.02.2021'dir.

Yukarıdaki başvuru dilekçelerini ve ödeme dekonlatını e posta ile göndererek sınav başvurusunu yapan öğrencilerimiz, yine yukarıdaki Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü Ek Sınav Programları bağlantısına tıklayarak ödev şeklinde yapılacak olan sınavların, ödevin son teslim tarih ve saatlerini öğrenebilirler. Birinci Ek Sınav'da başarılı olunan dersler için İkinci Ek Sınava girilmeyecektir. Birinci Ek Sınavda başarılı olmayan veya Birinci Ek Sınavda sınava girilmeyen dersler için İkinci Ek Sınava girilebilir.

Sınavları ödev olan öğrencilerimiz, ödevler hakkında dersin sorumlusu öğretim elemanı ile mail yolu ile iletişime geçerek ödev hakkında bilgi alabilirler. 

Öğrencilerimize Başarılar Dileriz.