...

Gülşehir Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu

Son Dönemde Başarısızlık Sınavı (Eski Yönetmeliğe Tabi Öğrenciler) ve Tek Ders Sınavı
22/01/2018

Tek Ders Sınavı ve Son Dönemde Başarısızlık Sınavı (SYBS)

26 Ocak 2018 tarihinde gerçekleştirilecektir.

Tek Ders Sınavı: 

Bir dersin dönem sonu sınavına girme şartlarını daha önce yerine getirmiş olmak kaydıyla, mezun olmak için tek dersten başarısız olan öğrenciler için yapılan sınavdır. Bu sınava 2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı’nda ve daha sonraki yıllarda kayıt yaptıran öğrenciler katılabilirler. Tek ders sınavında başarı notunun belirlenmesinde ara sınav notu dikkate alınmaz. Bu sınavda başarılı sayılmak için ön lisans diploma programlarında 100 tam puan üzerinden  en az 50 puan almış olmak gerekir. Tek ders sınavından başarılı olamayan öğrenciler, istekleri halinde, Kanunda belirtilen süreler içerisinde bu dersi tekrar ederler veya sonraki dönemlerde de tek ders sınavlarına katılabilirler. Tek dersi kalan öğrenciler, stajlarını yapmamış olsalar dahi tek ders sınavı hakkından yararlanırlar.

Son Dönemde Başarısızlık Sınavı (SYBS):

Mezun olabilecek durumda olup da en fazla 3 (üç) başarısız ders notu bulunan öğrenciler ile başarısız ders notu bulunmadığı halde 2.00'in altında olan Genel Not Ortalamasını (GNO) yükseltmek isteyen öğrencilere tanınan sınavdır. Bu sınavlara yükseköğrenimine 2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı’ndan önceki yıllarda başlamış olan öğrenciler en fazla 3 (üç) dersten katılabilirler.

Başvuru:

Öğrencilerin sınavına girmek istedikleri dersi/dersleri belirten dilekçelerini 24 Ocak 2018 tarihi mesai bitimine kadar danışman öğretim elemanına onaylattıktan sonra Öğrenci İşleri birimine teslim etmeleri gerekmektedir.

Son Dönemde Başarısızlık Sınavı (SYBS) Başvuru Dilekçesini indirmek için tıklayınız.

Tek Ders Sınavı Başvuru Dilekçesini indirmek için tıklayınız.

Takvim:

Başvuru Tarihleri

24 Ocak 2018

Sınav Programı İlânı*

25 Ocak 2018

Sınav Tarihleri ve Saatleri*

26 Ocak 2018

*Sınav Programı http://gulsehirmyo.nevsehir.edu.tr/ adresinde “Duyurular” bölümünde ilân edilecektir.

**Sınavlar tek günde gerçekleştirilebilir. Kesin sınav tarihleri ve saatleri 25 Ocak 2018 tarihinde sınav programıyla birlikte ilân edilecektir.