...

Gülşehir Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu

Bankacılık ve Sigortacılık Programı

Akademik Kadro

Örğ. Gör. Dr. Mehmet UÇAR (Bölüm Başkanı)

Dr. Öğr. Üyesi Erdem Selman DEVELİ

Öğr. Gör. Dr. Özlem EREN

Öğr. Gör. Dr. Mert Anıl ATAMER

Öğr. Gör. Müjdet GÜNGÖR

Programın Amacı

Programın amacı, bankacılık ve sigortacılık sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli elemanları yetiştirmektir.

Programın Sunduğu Olanaklar ve Eğitim Sistemi

Bankacılık ve sigortacılık alanlarında  uygulamalı bilgilere sahip elemanlar yetiştirerek, mezun olan öğrencilerin çalışma yaşamına, iş tecrübesine sahip olmadan dahi adapte olmalarını sağlamaktadır. Buna paralel olarak hazırlanmış dersler, bilgisayar labaratuarı ile desteklenmiş modern sınıflarda yapılmakta, ders programı sektörün ihtiyaçları doğrultusunda düzenlenmekte ve öğrenilen bilgileri uygulayabilmelerine imkan sağlayacak bir staj program ile desteklenmektedir. Böylece yoğun rekabet ortamında mezun olan öğrencilerin sektöre bir adım önde başlamaları hedeflenmektedir.

Programın Öğrencilere Kazandırdıkları ve Dikey Geçiş Yapılabilecek Lisans Programları

Programdan mezun olan öğrenciler tüm bankacılık ve sigortacılık işlemleri ve mevzuat hakkında yeterli bilgiye ve geniş piyasa bilgisine sahip olacaklardır. Öğrenciler, Aktüerya, Bankacılık,  Bankacılık ve Finans, Bankacılık ve Finansman, Ekonometri, Ekonomi, Ekonomi ve Finans, İktisat, İşletme, İşletme Enformatiği, İşletme – Ekonomi, Lojistik Yönetimi, Sermaye Piyasası, Sigortacılık, Sigortacılık ve Risk Yönetimi, Uluslararası Finans, Uluslararası İşletmecilik, Uluslararası Ticaret, Uluslararası Ticaret ve Finansman programlarına sınavla dikey geçiş yapabilirler. Ayrıca bu programdan mezun olan öğrenciler DGS ye girmeden Anadolu Üniversitesi İşletme ve İktisat Fakültelerine doğrudan dikey geçiş yapabilirler.

 

Mezunların Çalıştıkları Alanlar

Bölüm mezunları özellikle bankalarda ve sigorta şirketlerinde çalışabilirler. Bankacılık ve Sigortacılık Programı mezunları, kamu ve özel sektöre ait bankalarda, finans kuruluşlarında, muhasebe şirketlerinde, değişik sektörlerin muhasebe servislerinde, bilgi işlem merkezlerinde kariyerlerini sürdürebilirler. Sigortacı olarak çalışmak isteyen mezunlar ise, sigortacılık hizmetlerinin sunulduğu kamu ve özel sektöre ait kurum ve kuruluşlarda çalışabilecekleri gibi kendi işlerini de kurabilirler. Ayrıca program mezunları kendi alanları ile sınırlı kalmayarak finans sektörünün çeşitli alanlarında da çalışabilme imkanına sahiptirler. İşletmelerin finans ve bankacılık işlerinin yürütüldüğü birimler, leasing şirketleri, reasürans şirketleri, Sermaye Piyasası Aracı Kurumları, kredi analizi yapan şirketler, ulusal ve uluslararası denetim şirketleri de mezunların çalışabilecekleri alanlardır.

Bankacılık ve Sigortacılık Programı