...

Gülşehir Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinliğine Gülşehir Meslek Yüksekokulu Çalışmalarıyla Katıldı
28/03/2016

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ve Nevşehir Valiliği çatısı altında; Nevşehir Barosu, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, Kapadokya Kadın Dayanışma Derneği, Nevşehir Kadın Derneği, Türk Kadınlar Birliği Nevşehir Şubesi, Kapadokya İmece Kadın Derneği ile Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ dolayısıyla üniversitemiz Kongre ve Kültür Merkezinde bir dizi etkinlik düzenlendi.

Yüksekokulumuz öğretim görevlileri ve aynı zamanda Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Kadın Çalışmaları ve Araştırmaları Merkezi birim temsilcilerimiz Öğr.Gör.F.Gökçen ÇETİN ve Öğr. Gör. H.İsa ERTAY  Kapadokya FM’de“Görmeyen Gözler” programına üniversitemizi temsilen katılarak, NÜKÇAM faaliyetleri ve kadın konusunda dinleyicilerle buluştular.

8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünün ‘Yeraltından Notlar ve Kadın’ temalı kavramsal sanat, enstalasyon ve karma resim sergisi içinde  Gülşehir Meslek Yüksekokulunun ‘Yazılı Basında Kadına Şiddet’ temalı pano çalışması yer aldı. Toplumsal Cinsiyet Eşitliği dersi içinde Öğr.Gör. F.Gökçen ÇETİN ile öğrencileri kadına şiddet temalı haber başlıkları ile temsili bir kadın üzerinde kadının toplumsal rollerine değindiler.  Yapılan çalışmalar Yüksekokul Müdürümüz Sayın Yrd.Doç.Dr. Mehtap  ARACI ile Kongre Kültür Merkezinde davetlilere tanıtıldı.